luni, 16 noiembrie 2009

“Sfântul care merge pe jos”

Atunci când vlădica Pavle a devenit Patriarh, îşi aminteşte Slobodan Mileusnic, directorul Muzeului BOS, multe delegaţii şi numeroşi reprezentanţi din străinătate şi-au exprimat dorinţa să-l întâlnească pe Sfinţia Sa. A venit atunci şi ambasadorul destul de activ al Americii la Belgrad, Warren Zimmermann. Patriarhul l-a primit în Palatul Patriarhiei. Ambasadorul i-a transmis salutări şi felicitări în numele poporului american, în numele preşedintelui Americii şi în numele său personal. S-a purtat o convorbire oficială, protocolară şi în final ambasadorul a pus întrebarea:
- Cu ce am putea să vă ajutăm?
- Excelenţa Voastră, să nu ne puneţi piedici; cu aceasta ne veţi ajuta.






Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Pavle, în vârstă de 95 de ani, a adormit in Domnul.

Vesnica lui pomenire!

3 comentarii:

  1. Un caz rar, din pacte, intre ierarhii nostrii dreptmaritori. Mai multe despre PF Pavle: www.razboiintrucuvant.ro
    Vosy

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate, draga vosy asa este: caz rar dar sper cu ajutorul lui Dumnezeu sa nu fie unic si din moment ce mai existam atunci am siguranta ca acesti ierarhi mai exista si ei, prin mila lui Hristos. Iar exemplul fericitului Patriarh Pavle ar trebui urmat nu numai de ierarhi ci si de preoti, diaconi si orice crestin

    RăspundețiȘtergere
  3. CRED CU TARIE CA E UN SFANT CARE MIJLOCESTE PENTRU NOI...A DUS DUS O VIATA ASCETICA SI E UN MODEL DE SMERENIE PENTRU TOTI CRESTINII...DOAMNE AJUTA!

    RăspundețiȘtergere

spunea