miercuri, 18 noiembrie 2009

Invitaţie la film

Toţi prietenii mei stiu ca sunt un fan al filmelor. Care filme îmi plac? Alea bune desigur şi am vazut ieri unul extrem de bine făcut un film adresat ar zice mulţi publicului feminin dar eu zic că nu numai!
Un film blînd aş zice, foarte echilibrat cu interpretări de excepţie poate nepotrivit în vreme de post(mai ales pentru pofticioşi) datorită accentului culinar care e motivul filmului. Oricum filmu e "delicios" şi m-a surprins să aflu că povestea e reală personejele există, povestea e reală , blogu din film e pe bune.....în fine am văzut cum oameni obişnuiţi îşi dau seama de irosirea şi trăirea în van a vieţii şi caută o evadare.... asta de faţă e o modalitate mai ales ca Julie există pe bune, dar mă gîndeam la atâţia oameni de pe faţa pământului, aduţi de munca şi de educaţia primită la stadiul de roboţi, care ar putea "evada" la Hristos care ar fi şi este "reţeta" ideală a ieşirii din orice impas, criză , păcat.

Meryl Streep este Julia Child iar Amy Adams este scriitoarea Julie Powell în comedia Norei Ephron, Julie & Julia.

Julia este femeia care a schimbat pentru totdeauna modul de a găti al americanilor. Dar în 1948, Julia Child (Meryl Streep) nu era decât o americană obişnuită care trăia în Franţa. Ajunsese la Paris datorită slujbei soţului ei, iar ea, din cauza firii ei neobosite, dorea să-şi găsească o ocupaţie.

După cincizeci de ani, Julie Powell (Amy Adams) se află într-un impas. Pentru că se apropie de 30 de ani, trăieşte în Queens şi lucrează într-un mediu cenuşiu, în timp ce prietenele ei obţin succese uluitoare, ea se hotărăşte să urmeze un plan care să-i valorifice toate energiile. Julie decide ca într-un an să încerce toate cele 524 de reţete din cartea de bucate a Juliei Child: Mastering the Art of French Cooking (pe care Child o scrisese împreună cu Louise Bertholle şi Simone Beck) – şi să scrie pe blog despre experienţele ei culinare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spunea