miercuri, 25 noiembrie 2009

2012- Apocalipsa Hollywoodiană


Am vazut si eu acest film mult laudat, vizionat atat in Romania cât si in lume, pentru spectacolul de efecte pentru realizare dar mai ales pentru mesajul şi isteria mondială care l-a premers, declanşate de acele "profeţii" mayaşe care ar indica sfârşitul lumii pe data echinocţiului de iarna a anului 2012.

Da, recunosc, o realizare vizuală de apreciat, că doar asta "contează" în cinema- ul de azi efecte vizuale din plin aşadar, suspans.... poveste hollywoodiană tipică, mă refer la firul epic suprapus dezastrului global, dar în cele din urmă... un mesaj globalist- ecumenic deşănţat:

" no matter where you are, no matter what you belive, one day will unite us all"

Scene întregi, şi dialoguri nu fac altceva decât să nivelze oamenii, să le dea acea măsură a egalităţii după standardele omului. Moartea care ameninţă milioane de oameni, nu trezeşte în cazul de faţă pocăinţă sau aducerea aminte de Dumnezeu, ci o acceptare laşă a sorţii, dar cu o "demnitate" trufaşă.
Sfârşitul lumii de fapt, este evitat de cei putred de bogaţi prin cumpărarea unor locuri pe navele "arce" care, imitând pilda biblică, salvează o mică parte din omenire şi animale, cu scopul de a repopula Pământul şi a începe o nouă viaţă. Aşadar pace şi linişte 1000 de ani! Ştiinţa şi inteligenţa omenească salvează pe cei mai norocoşi dintre oameni.
Dumnezeu nu are loc la sfârşitul lumii decât ca expresi a uimirii sau a mirării prin celebra expresie : " oh my god" sau "Jesus Christ"
Unde e oare adevărat viziune, Judecata lumii, Cerul nou şi pământul nou? Împărăţia lui Hristos? Să dea Dumnezeu să fie în inimile noastre!

3 comentarii:

  1. Iata ce comentariu referitor la acest subiect am gasit pe www.cinemagia.ro:

    "Mda...iubesc efectele speciale...atat despre filmul acesta.
    Legat de partea cu sfarsitul lumii n-ar fi rau sa apara odata si sa fie adevarat...la cat de rai suntem unii cu altii acest tip de sfarsit al lumii nu este deloc infiorator ;)
    Cred ca ne infioara mai mult gandul ca ne pierdem banii, casele, masinile si telefoanele mobile ca de viata nu ne prea pasa"....

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, draga Criss. Filmul este expreia egoismului, a puterii banului, a ocultei pe care o creeaza marile puteri. Insa sfarsitul nu va fi asa; atunci nimeni nu va fi slavat de bani ca in film - erau mai intelepti paganii, care puneau cu cei morti bani pentru luntrasi, decat bogatii de azi, din care multi cred ca banii le permit orice. In film Dumnezeu este absent si, chiar daca ideea potopului si a arcelor ne duce cu gandul la Noe, aici salvarea vine de la om, care se crede suficient, care descopera primele semne ale dezastrului, explica fenomenul pana in ultimul detaliu si se salveza prin propriile puteri...
    Efectele speciale sunt intr-adevar coplesitoare.Nici nu m-am mirat cand am vazut ca unii, vazand atata apa, au iesit din sala...
    Vezi si comentariile de pe forumul de teologie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate draga anonimule, pe multi efectele i-au coplesit mai ales efectele bauturilor racoritoare asociate industriei cinematografice.
    Depinde de fiecare. Oricum danke ptr. comment.

    RăspundețiȘtergere

spunea