vineri, 18 decembrie 2009

După 20 de ani....


Aveam 9 ani în decembrie 1989, tata era miliţian şi mi- am petrecut la bunici revoluţia.
La 9 ani nu aveam cum să realizez insemnătatea evenimentelor care se succedau în acele zile sângeroase de decembrie, decât poate, din gravitatea cu care bunicu mă chema seara de la joacă " ameninţându-mă" că mă va da pe mâna " teroriştilor".
Multă vreme după acel decembrie, am înţeles importanţa acelor zile, care mie personal mi au adus o libertate mult peste ceea ce îmi imaginasem vreodată.
Închin o rugăciune şi o veşnică pomenire tinerilor eroi din Timişoara, din Bucureşti, Sibiu(sunt primele în minte) şi celelalte oraşe în care sângele românilor a curs pentru libertatea şi demnitatea generaţiilor de azi şi de mâine.
Din păcate cred eu că, demnitatea am pierdut-o atunci când am lăsat ca sângele eroilor să se verse în zadar, când în inerţia unei iluzorii democraţii am pus în fruntea ţării pe urmaşii călăilor noştri şi îi menţinem acolo şi după 20 de ani...poate că este o pedeapsă dumnzeiască peste acest popor ţintuit de durere; pedeapsă pentru uciderea în ziua de Crăciun a ceauşiştilor- un spectacol TV la care poporul român însetat de răzbunare , a privit şi a subscris fără remuşcare şi pe alocuri cu plăcerea de a plăti răul cu rău.
De 20 de ani vremurile sunt tulburi, libertatea scump câştigată, şchioapătă; viitorul e rezervat unor crize şi mai mari în toate planurile vieţii.
În tumultul şi vuietul lumii, în amestecul şi nivelarea conştiinţelor oamenilor, nu ştiu în ce măsură, românii vor şti să se oprească şi să descopere ce înseamnă adevărata libertate.
A căzut comunismul, dar artizanii lui, au pregătit lumii ceva mai diabolic ceva care va desfiinţa mai rău chipul divin din noi.
Îmi vin în minte dându-mi fiori, cuvintele profetice ale lui Ioan Ianolide: " din punct de vedere antihristic, comunismul ateu şi-a îndeplinit misiunea şi nu mai este necesar, deci poate să dispară spre a transmite puterea sa unei noi forţe apocaliptice"
Doamne odihneşte cu sfinţii Tăi, sufletele celor ce au pierit iar pentru neamul acesta şi ne dă nouă puterea de a NU UITA!

2 comentarii:

  1. AHHHHHHHHHHHH!
    Unde esti tu Tepes, Doamne?!?!!!?
    Horea,
    Iancule,
    Haideti iara
    La a voastra tarisoara!
    CĂCI, NE-AU ÎNCOLŢIT NĂIMIŢII!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Prietene, sangele eroilor nu a curs in zadar. A curs pentru ca toate otrepele sa poata jefui tara in voie. Pentru ca odraslele lor sa plece la Bruxelles si la Paris, ca vilele si proprietatile lor sa se intinda pe zeci de hectare, pentru ca pensionarii nostri sa rabde de foame, de frig si de lipsa medicatiilor! Asta a ajuns Romania! Un sistem inechitabil, rezervat bogatilor si potentatilor zilei!

    RăspundețiȘtergere

spunea