sâmbătă, 5 decembrie 2009

2.000.000 de Kilometri în căutarea adevărului

"Cel mai fericit om din Europa"

"Marcat de o copilarie zbuciumata, lipsita de dragoste si plina de abuzuri, Klaus Kenneth, exclus de societate, porneste in cautarea dragostei si adevarului, pe un drum primejdios, presarat cu dezamagiri. Cautarea sa, pecetluita de ura si moarte, il poarta vreme de 12 ani prin toata lumea, si catre marile religii ale lumii, precum hinduismul, buddhismul sau islamul. Dar niciuna dintre ele, dupa cum nici ateismul, ocultismul, ezoterismul sau drogurile nu ii pot umple golul launtric. Abia intalnirea dramatica cu Dumnezeul cel Necunoscut, intr-o situatie limita, marcheaza inceputul unei preschimbari a vietii sale, o schimbare neasteptata, care capata un fagas final prin ajungerea "acasa", in Ortodoxie. Toate acestea sunt relatate de autor intr-un mod viu si captivant, fara a ascunde nimic."

Klaus Kenneth a fost şi în România, îmi pare rău ca nu am ştiut de vizita lui în Oradea.
Nu mi-a venit să cred când l-am găsit ieri seară la Trinitas TV. BRAVO TRINITAS! După 20 de minute, soţia m-a întrebat: "Oare de ce nu vorbesc aşa toţi preoţii?"
Şi autorul ne-a răspuns imediat: oamenii de azi nu mai au trăirea în Hristos, il cunosc pe Dumnezeu din cărţi şi din tratate dogmatice, dar nu sunt vii în Hristos, nu mai vor o relaţie vie şi personală cu El.Iar în categoria"oameni", intră şi preoţii. În acest sens ne va zice Hristos: " ieşiţi de la Mine" pentru că noi nu ne străduim să-L cunoaştem prin inimă. Şi ce frumos mai zicea acest om cu adevărat fericit, că nu trebuie să batem mii de kilometri pentru Adevăr ci e de ajuns uneori sa facem drumul de la minte la inimă. Această realitate ne sună mai ales nouă românilor ortodocşi care suntem născuţi sub binecuvântarea dreptei credinţe, nemaifiind nevoie de căutări indelungi ale lui Hristos deoarece , El e deja în noi. Păcat că nu-L vrem!
Urmele dragostei dumnezeieşti ale Păr. Sofronie de la Essex, ale Sf. Siluan se vedeau în chipul acestui om ce l-a întâlnit prin ei, pe Hristos; căci ea, Dragostea nu moare niciodată şi aseară am mai văzut o pildă vie a acestui adevăr!

Mărturisesc că încă nu am citit cartea, am văzut autorul deocamdată!

4 comentarii:

  1. Ma bucur sa va scriu din nou. Imi dau seama ca sunteti preot casatorit; am crezut ca sunteti calugar. Dumnezeu sa va ajute sa fiti destoinic...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu ma bucur "anonimule", iti multumesc pentru urari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum adica n-ati stiut ca vine la Oradea, ca doar toata lumea a stiut!??!?! Si ... ati trecut si dincolo de coperta!??!?

    RăspundețiȘtergere
  4. DACA CITEAI CU ATENTIE ULTIMA PROPOZITIE ITI DADEAI SEAMA CA ASTEPT CARTEA.
    "Mărturisesc că încă nu am citit cartea, am văzut autorul deocamdată!"

    RăspundețiȘtergere

spunea