vineri, 18 martie 2011

Ghid de renegare a eroilor patriei- Avram Iancu


”Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului roman, să respect Constituţia şi legile ţării , să apăr democraţia , drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa , unitatea şi integralitatea teritorială a României . Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

 Aşa sună jurământul pe care demnitarii României, preşedinţi, ministrii ş.a.m.d. il depun la investirea în funcţie. De 20 de ani încoace, aceste rânduri care ar trebui să fie sfinte pentru orice român care-şi asumă răspunderea de conducător, sunt din nefericire vorbe goale, de faţadă tocmai pentru că sunt spuse de cele mai multe ori de ploiticieni parveniţi fără cea mai mică urmă de patriotism sau fibră morală.
  Răbdăm ca popor de două decenii tot felul de experimente sociale, economice, politice mai nou o sărăcire economică  exacerbată dar nu putem răbda "dragi conducători" călcarea în picioare a demnităţii naţionale, batjocorirea unor simboluri sacre ale acestui neam.
Liderul gruparii extremiste Garda Secuiască din Miercurea Ciuc, Csibi Barna, care a spânzurat marţi o păpuşa cu chipul lui Avram Iancu, cred că ar trebui expulzat din ţară după ce în prealabil ar trebui "tatuat" cu un fier inroşit  cu steagul moţilor. Glumesc!.Nu avem voie să incitam la violenţe şi ură
 sau discriminare a bieţilor minoritari frustraţi.  Nu e politically correct şi e ne -european!
Realitatea însă e dureroasă! Mă aşteptam la reacţii din partea celor ce au jurat  că îşi vor dărui  "toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului roman, să respect Constituţia şi legile ţării ...suveranitatea, independenţa , unitatea şi integralitatea teritorială a României .
Aveam o părere bună despre ministrul de externe T. Bachonschi apropiat al vrednicului de pomenire ÎPS Bartolomeu- Leul Ardealului, dar  NIMIC.
Ce să mai zic de declaraţiile preşedintelui parlamentului ungar cum ca autonomia cerută de unguri e una dorită de Creator poruncită chiar.
Mă îndoiesc că vor fi sancţionari oficiale ale acestor acte de sfidare şi umilire naţională deoarece băieţii care ne conduc, şi au vândut patiotismul odată cu sufletul. Toate inepţiile şi aberaţiile acestei clase conducătoare culminează în viziunea mea în aceste zile tocmai prin impotenţa de reacţie publică de care dau dovadă aceşti mueratici de politicieni portocalii. Acum chiar mi e lehamite !
Presa mai dă şi ea apă la moară acestui bozgor luându-i interviuri, lăsându-l să-şi explice fapta chiar să o detaileze cu o mândrie sfidătoare.Ce mă mai mâncau palmele mele de jumate moţ când l -am văzut "în acţiune" mai ales că nu e la prima . Băieţii din palatele Bucureştilor au uitat pe semne că ardeleanu se urneşte greu da apoi e şi mai greu de oprit si personal cred ca ar fi bine sa şi aducă aminte!
 Dar fie Dumnezeu cu mila că doar El mai iubeşte acest neam şi pe celelalte bistoşy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spunea