joi, 3 februarie 2011

Ardealul plânge, Cerul îşi ia înapoi Slujitorul neîntrecut!



In inima Ardealului, mii de oameni plâng azi cu durere despărţirea de ÎPS Bartolomeu Anania.
Ierarhi, preoţi, oficialităţi, credincioşi din tot Ardealul şi din multe părţi ale ţării, sunt împreună la Cluj adunaţi de o durere dar şi de o nădejde, arătând ceea ce Înaltul Bartolomeu a învăţat cu atâta ardoare şi foc: dragostea faţă de Dumnezeu, de înaintaşi şi de neam.
Nu vom uita niciodată cuvântările, faptele, şi atitudinea ÎPS Bartolomeu în viaţa Bisericii şi a neamului în toate aspectele ei.
Felul sincer, direct şi ferm în care descoperea ascultătorilor sensuri nebănuite ale Evangheliei Mântuitorului, stilul inedit, dicţia, cultura şi puterea de a transmite atât de frumos şi adevărat credinţa ortodoxă, nu vor fi uitate niciodată.
Viaţa plină de suferinţă dar şi de împliniri a închinat-o Bisericii şi lui Hristos, azi Biserica îi înmormânteză trupul iar Hristos îl primeşte în Rai cu sufletul. Se naşte azi în Cer, lăsând cetatea trecătoare cu toată tulburarea ei.
"Moartea nu există" spunea din cea mai pură credinţă şi convingere Mitropolitul Bartolomeu, iar azi miile de oameni il petrec din moarte la viaţă aşa cum s-a luptat să arate şi să amintească poporului său adevărul unic şi esenţial al vieţii că " Hristos a înviat!!! "
Veşnică să-i fie pomenirea! Hristos să-i dăruiască bucuria şi liniştea iubirii Sale nemărginite!
Despărţirea de cei dragi , pe care îi preţuim oricum este temporară de aceea nu suntem fără nădejde ci cu credinţă în Hristos, nădăjduim în bucuria reunirii şi revederii cu toţi ai noştri mai ales cu slujitorii bineplăcuţi ai Săi.
Personal îmi vine în minte acea vorbă care spune că " un om mare stie nu numai cum să trăiască ci şi cum să moară", aşteptăm citirea testamentului Înaltului care se spune că este este o adevărată operă literară si de suflet .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spunea